Masozeleninová přesnídávka
Vezmeme různou zeleninu (mrkev, petržel, červenou řepu, čínské zelí, hrášek, prostě ledasco), brambory a kousek hovězího masa. Všechno očistíme, pokrájíme na kousky - hlavně maso na menší, aby bylo dříve uvařené a usnadnili jsme si pozdější mixování.
Vaříme.
Až je maso měkké, vypneme. Zelenina nemusí být úplně měkká - alespoň se třeba zachová nějaký ten vitamín Necháme trochu vychladnout.
Rozmixujeme - používám ponorný tyčový mixér a jde to tím dobře. A taky - když to ještě teplé, jde to snáze. Samozřejmě to nemusí být rozmixováno perfektně - ale když se masíčko promíchá se zeleninkou, snáze nám to zbaští
Plníme do tvořítek na led. (poté vyndáme a nasypeme do krabičky nebo pytlíku, abychom tvořítko "neblokovali")
Tahle verze je s červenou řepou a pár fazolemi - zvláště řepa dodala krásně červenou barvu
Verze bez řepy - tuším že to byla mrkev, petržel, kousek celeru, brambor a maso.
hmmmmmm
(chovatelka potkanů, 14. 1. 2011 17:01)